nofap nederlands

(Taal Disclaimer)

Ik zit weer op dag 3 waar ik heel dankbaar voor ben.

Wat merk ik? 

Wat ik voornamelijk merk (en waar ik ook erg dankbaar voor ben) is dat mijn laatste terugval een veel minder sterke effect op me had dan de terugval daarvoor. Ik ben redelijk scherp gebleven, ben in staat om te produceren en ben mijn enthousiasme en creativiteit ook niet helemaal kwijt.

Deze laatste terugval duurde maar 10 minuten terwijl mijn terugval 3 weken geleden één week door ging.

Een week is meer dan genoeg voor mij om mezelf helemaal tot de bodem te werken fysiek en mentaal. 10 minuten hebben gelukkig een kleinere impact.

Wat is wel veranderd?

Hoewel ik nog steeds in staat ben om te creëeren, ik merk wel dat ik toch wel minder scherp ben dan ik was. Het gaat allemaal wat moeizamer, wat trager, het werkt allemaal net niet zo soepel. Daarnaast heb ik ook vaak last van flashbacks en onverwachts opkomende cravings.

Het is heel gek: de flashback komt, het duurt niet langer dan een fractie van een seconde maar mijn lichaam reageert meteen. Ik voel direct een soort spanning/krampje in mijn borst of in mijn buik.

De kracht van de neiging om met een daad (porno kijken) te reageren op de gedachte (craving) is verbijsterend. 

Echt, heel apart hoe sterk de verbinding is tussen die twee. De flashback komt, “één, twéé, drie, AFTREKKEN!!!” Nee, nee, rustig aan, we gaan niets trekken.

Twee minuten later weer, flashback, AFTREKKEN!!!

Het is crazy gewoon.

Anyways, dag 3 achter de rug. En eigenlijk er is al veel, veel meer achter de rug. De afgelopen 5 jaar is achter de rug, talloze NoFap periodes achter de rug, strijd, doorzetting, liters bloed & tranen, allemaal achter de rug.

In een wat donkerdere bui vandaag..

Tot morgen jongens, meisjes!

Kijk de bijbehorende video hieronder:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *